Идва новият брой на любимото, за малки и пораснали деца, списание ! „Пътят на слънцетето“ привлича отдалеч читателите, а и родителите им, с пъстрите си, лятно-свежи корици! И както всички знаят между тях се крият, загадки,  пътеписи, стихотворения, приказки и вълнуващи разкази.Уникални изработки, идеи за ваканцията и много забавления, по силите на малките и на по-големите сръчковци и рисувачи! Ще впечатлим отново и музикантите, експериментаторите и пътешествениците, защото в рубриката „Инфо“ пишем за учените, композиторите, художниците и забележителните исторически личности.Ето накратко какво ще прочетеш и ти, скъпи приятелю, в новия 47 брой?

На кориците му е известната и по-непозната поезия за деца. За юношите  сме избрали стихотворение от Петя Дубарова,  „С дъжда”. А малчуганите ще се забавляват с „Кончето ми“ от Цанко Церковски. Поезията от кориците ни звучи вече и в ефира на БНР! Любознателните деца, които четат и се ровят от двете страни на плаката ще открият изненада. Някой вече знаят, че става дума за ирата по радиото, в предаването „Закуска на тревата“. Тя има и нов дял с фантастична награда. Избираш любима рубрика от списание  и печелиш билети за театрална постановка. Чети новия брой и участвай. Децата, които участваха вече разказват, че детските постановки в Младежкия театър са фантастични. Лесно е да спечелиш! Щом за теб приятелю, четенето е несравнимо удоволствие, решавай бързо кой материал харесваш най-много и се регистрирай за участие. Ти избираш как, по телефона или чрез електронната поща. Много деца се справят сами, просто е, като детска игра. Ако повече обичаш предизвикателството „Игра по страниците“, потърси го! Този път загадката е свързана с едно от най-известните стихотворения на Богомил Гудев.Мечтателят у теб ще търси  „Открий разликите” и „Свържи точките”. Там ще се запознаеш с българските художници Борис Коцев и Ненко Балкански. Ще попаднеш и на свежите и интересни игри за знание, мъдрост, въображение и за здраве. Като за начало, може би, ще попълниш лексикона. Ако в него липсва въпрос той е тук на сайта, на . Потърси го, пиши, изпрати ни отговорите си...

Ключът към празниците и именните дни на роднините и приятелите ти се крие в календара. Отново е илюстриран с икони. В рубриката отбелязваме и дати свързани с кръгли годишнини. А заедно с програмите на Софийската опера, публикуваме и детски културен афиш, на предстоящите летни събития, за малчуганите и юношите в цялата страна.

В рубриката „Патронът на моето училище” ще се запознаеш с КИПРИАН. С молив и много въображение отново ще рисуваме с осмицата. Този път с помощта на цифрата на листа се появява едно пиленце. А може би са две?! Цветът в лексикона е ОРАНЖЕВ. Оттам се подава и срамежливата ЛАТИНКА. Разказваме ти за митичната ПЕРУНИКА.  А в рубриката „С шапка невидимка в чудния свят на растенията” гост е многоцветният ПАТЛАДЖАН. Малчуганите ще се забавляват и ще оцветяват.

 

 

Разказът за българските свети места води всички до РИЛСКИЯ МАНАСТИР. Ще узнаеш историята на с.Полска Скакавица. А на картата, ще откриеш с.Долна Бешовица. На екскурзия с отиваме до водопада с разноцветните пеперуди. Увлекателният текст отново е придружен с плакат, в средата на списанието, което се върти.Всички ще четат и за чудесния старт на шестото издание на „Нарисувай ми слънце“. В „Търсим талант“ ще се запознаеш с малката художничка Елица Ганева В рубриките „На чай с приятели” и Цветно приложение има свежи летни идеи за свободното време...Хей, компютърни маниаци, очаквате или не, Знайко Многознайко и в този брой ще Ви разбие с историята си за българската ФАМИЛИЯ. Откдавна момчето е захласнато по историята на компютрите и продължава с все по-увлекателните си разкази за тях. Но и Рошльо не му отстъпва. Той пак се чуди над новата си загадка с букви. А в своята авторска рубрика, представя композитора Любомир Пипков.Новият 47-и брой на списанието ще намериш скоро в търговската мрежа.За юношите сме публикували любопитни факти за САКСОФОНА.

С талон от списанието можеш да си поръчаш колекция съдържаща цялото течение на списание . Да се абонираш или да подариш абонамент на малките, и по-големите българчета,  твои приятели у нас и по света – през цялата година, знаеш как, нали?!