br37Къде ще видите „Чудната премяна на земята”? Кориците на новия 37-мия поред брой на  az sam bulg са илюстрирани с нея!

Зимна феерия, елхи отрупани със снежинки и вълшебство очакват малки и големи да се потопят в приказният свят на детските фантазии. В броя изобилстват нови интересни четива. Има и предизвикателства, предназначени за сръчните ръце на читателите ни.  Не липсват игрите и загадките.Тук са и чудните забавления за  свободното време, с любимото хоби. А какво е началото? Сурвакарско, с коледно стихче от Елин Пелин.  

Сурва, весела година!

Старата се измина;

нова вече настъпи,

дрян наново напъпи...

Целият текст очаква малките и по-голелите сурвакари на  вътрешната корица на списанието..

Игрите започват от първата страница с нова загадка – игра за мъдрост.

DSC00445       В рубриката Кой и къде е размахвал меча на българите разказваме за църквата на Асеновата крепост.

   Какво може да се нарисува с помощта на цифрата три? Ще  го научите от рубриката „Хоби”.    

      Кой е Хаджи Димитър?! Отговорите ще откриете в рубриката „Патронът на моето училище”.

      Могат ли децата да напишат сценарии за филм? Ще научите от рубриката„Аз мога, а ти можеш ли?”. Публикуваме началото на сценария на Росита Борисова – „Патилата на пети „А” клас”.

 Легенда за Капитан Петко Войвода и други интересни факти около село Плевун има в статията  за него. А читателите ни ще кажат, че всичко това може да се

прочете в рубриката „Искам да науча”.

Коя е новата загадъчна фигура на сцената на „Митичните същества в българския фолклор”?  Здраво стъпил на краката си, с гордо вдигната глава, крепящ земното кълбо на рогата си, там Ви очаква БИВОЛЪТ.bivol

Цветът в лексикона е сребърен. Защото е любим и много употребяван за украса по това време на годината. Десетте въпроса в нашия лексикон започват с думата „Какво”. Отново поднасяме нови идеи на малчуганите, как и какво да попитат приятелите си в своя. Всички ще отговорят на въпросите ни. Но за да попълнят целият лексикон, ще се наложи да погледнат в сайта на списанието, където е публикуван текстът на въпрос Nо 6. Ако попълненият лексикон стигне до редакцията по пощата (класическата или електронната), някои от авторите на оригиналните отговори ще спечелят награда.

Нахлупили шапка невидимка, разказваме на любопитните ботаници всичко което знаем за мушмулата!!!

LOM 2008 498И пак сме на екскурзия. Този път поемаме към река Дунав и сме в град Лом. А какво е видял фото обективът, представяме в плаката за колекционерите.

Любителите на ножицата и хартията режат и лепят. Правят сами премяната на своята коледна сурвачка с лесни и супер ефектни трикове от хартия.

Още по-страхотна изненада очаква търсачите на десетте разлики!

Знайко-Многознайко продължава да ограмотява компютърните маниаци. И тук той споделя неизвестни и любопитни факти от историята на РС-то.

В новия брой на списанието нова приказка от Мая Дългъчева, очаква читателите си. Тя е със заглавие „И прасенцето мърка” и е от цикъла „Приказки от ОНАЯ ГОРА”.

По-напредналите любители на четката и боите са предизвикани сериозно, защото вече рисуват комикс. Една забавна история за пате в движение и отношението му към случайно преминаващото край него охлювче.

За финал е рубриката „От скрина на баба и дисагите на дядо”. На кориците след нея е публикувана обява за благотворителна инициатива. Вижте я, може би ще ви заинтригува?!

Забавление от първата до последната страница на детското списание. С игри за знание, за мъдрост и за въображение, и много снимки в двете постоянни фотогалерии. За колекционерите  на карти за играта „Запомни” има две уникални карти от колодата с животни. И още една нова фигура за тези, които подреждат неща от хартия в новата ни игра.

Новият 37-и брой на списание „Аз съм българче” търсете в началото на месец декември. А корицата, както вече знаете, е приказно красива, също като чудната премяна на земята през зимата. За да научите къде можете да купите изданието вижте картата на сайта. Тя ще ви помогне да го откриете навсякъде в страната. С талон от списанието пък – можете да се абонирате за „Аз съм българче” за новата година. Или да подарите абонамент на малките и по-големите българчета,  които са Ви приятели. Изненада за всички е новото, още по-привлекателно предложение за абонамент. Не пропускайте да го видите! Заслужава си!