az sam bulgИстина е! Наближава третият рожден ден на любимото за малки и големи списание „Аз съм българче”. Вече в търговската мрежа ще се появи новият юбилеен двоен 34-ти брой. 33-34Радостта на шареният ни редакционен екип е голяма. Събрана е за празника в разнообразните четива и нови игри, които  се развиват по страниците на изданието. Наслада е точната дума за чувството, което ще изпитат  четящите малчугани, у нас и в чужбина, щом разгърнат страниците на „Огнена дъга”. Фантастичните идеи за оригиналност и стил в училище са интересно предизвикателство за сръчните ръце на момчетата, а и на момичетата. Идват сега, тъкмо на време, за забавление и като любимо занимание за слънчевите ваканционни дни. С идеи за свободното време, четива и загадки, за загрявка на ума и полет на мислите. Как започва всичко?

По традиция на вътрешната корица читателите ще открият текста на незабравимото стихотворение  – „Аз съм българче”.

Пътешествениците до българските свети места ще посетят  Лясковския  манастир. liaskovski

За виолончелото, Луиджи Бокерини и Апокалиптика, е разказът в музикалната тема .

От страниците на рубриката „Аз мога, а ти можеш ли?” дяволито се усмихват децата с мисии „Виртуоз” и „Мечтател”. Талантите     на „Аз съм българче”, малки, но известни и познати. Пишем за тях вече 3 години. Кои са те и за какво мечтаят?

Найден Геров – езиковед, учител, фолклорист, общественик, преводач или поет? С какво е известен той и кой е трудът на живота му? Четете в статията „Патронът на моето училище”.


 

Знаете ли, с кое българско село свързваме името на римския император Диоклетиан?

В рубриката „Митичните същества в българския фолклор”  се вихри вихрушката.

Цветът в лексикона е оранжев. А въпросите в него дават идеи на хлапетата какво да попитат приятелите си в своя собствен лексикон. Всички ли могат да им отговорят? Да, по електронната поща. Очакваме отговорите, за да подарим на авторите им един брой от колекцията на списание „Аз съм българче”.

Град Сливница, представен в разказ и плакат за колекционерите е направлението, в което пътешествениците поемат на екскурзия.

Любопитните ботаниците с шапка невидимка на главата разказват за ябълката.

Три паметни години в историята на РС-то са в центъра на представеното от Знайко Многознайко, тайнственият автор, приятел на компютърните маниаци.

В творческите рубрики сръчните ръце на малките и по-големите майстори изработват още едно вълшебно килимче. И етикети за своите нови тетрадки, заедно с ръчно направена хартия. Всичко става лесно и забавно. С търпение и усмивка. Както се рисува и бухалчето – с  кръгове и елипси.

Украшение с цветовете на дъгата ще могат да нанижат всички сръчни ръце.

За приятелите на природата сме довели лично гущерчето, за да надникне от страниците на списанието. Там грее и „Зелената идея” на редакцията. Прочетете я!

Финалът идва с новите думи от рубриката „От скрина на баба и дисагите на дядо”. Публикувана е и загадка от познатата на читателите игра „Разпознай животното”.

Има и още. Приказка от Мая Далгъчева, от цикъла „Приказки от ОНАЯ ГОРА” Забавления от първата до последната страница с игрите за знание, за мъдрост и въображение. Заедно със снимките от двете фотогалерии започва публикуването на още една нова колода карти за играта „Запомни”.

Всичко това Ви очаква  в юбилейния двоен 34-и брой на изданието. Излиза на 29-и юли и ще се продава цели два месеца. Къде можете да го купите? Вижте картата на сайта. Тя ще ви помогне да го откриете в страната. С талон от списанието пък - можете да се абонирате за „Аз съм българче” през цялата година.

Розалина Златкова – Маркетинг мениджър

Румен Стоичков – Главен редактор