52„Сладкопойна чучулига" прелита над страната на детските усмивки „Усмихландия" и сякаш ни казва, "последвайте ме"! А след нея на крилатите страници от новия брой на списание az sam bulg долитат забавленията и изненадите. Нови и примамливо закачливи. Водят малки и по-големи към знанието и веселието. Пъстра колекция от загадки, пътеписи, стихотворения, приказки, вълнуващи разкази, уникални изработки.

DSC00837И великолепното предизвикателство към малките и по-големите сръчковци и рисувачи – седмият сезон на конкурса „Нарисувай ми слънце" с нов дял литературния конкурс – „Детство мое"! Има нови четива за музикантите, експериментаторите и пътешествениците. В рубриката „Инфо" пишем за учените, композиторите, художниците и забележителните исторически личности и места. И за българските съкровища.Какво ли сме подбрали за теб, приятелю, в новия 52 брой? Списанието за малки и пораснали деца az sam bulg  излиза в месеца на буквите. На кориците е поезията на Петко Рачев Славейков и Цоню Калчев, заедно с нова рубрика, подготвена от поета Атанас Звездинов, озаглавена „Знай ги наизуст". Славейковите стихове Войници" и „Орел рак и щука" са предназначени за Малчуганите. „Сладкопойна чучулига" пък, ще четат Юношите. Стихове от кориците ни звучат в ефира на БНР! В ирата по радиото, в съботното предаване „Закуска на тревата" вече прехвърлихме 100 излъчване. Чети списанието и участвай! Децата, които се включват в играта се забавляват наистина. Много от тях се регистрират сами. Просто е като детска игра и лесно можеш да спечелиш!
Момиче или момче, щом четеш и се ровиш, от двете страни на плаката ще откриеш нова изненада в „Игра по страниците". Загадката е свързана със стихотворение от Петко Р. Славейков. Мечтателят у теб търси разлики и се запознава с художника Борис Денев. Интересна е статията за ИСТОРИЧЕСКИЯ МУЗЕЙ в Харманли. Има и нови ИГРИ за знание. Попълваш ли ЛЕКСИКОНА? Ако в него липсва въпрос потърси го на сайта, пиши, изпрати ни отговорите си... Очаква те и новата серия игри за забавление в училище, „Голямо междучасие". Празници и именни дни има през цялата година! Ако желаеш да поздравиш роднините и приятелите си чети календара илюстриран с икона. В него ще откриеш бележити дати, кръгли годишнини и културен афиш. Отбелязана е и датата на празника в Усмихландия. Има ги и програмите на Софийската опера и Младежкия театър – за деца. В темата „Патронът на моето училище" разказваме за GMГЕОРГИ МАМАРЧЕВ. С кръгове и елипси рисуваме КУЧЕНЦЕ. А порасналите момчета Емилиян и Станимир Вълеви представят на по-малките от Вас авторския си КОМИКСИ – „За Земята и змията". Цветът в лексикона е ЛИЛАВ. Оттам се подават чаровните ИРИСИ. Вълнуващ е разказът за събитие с българско момиче, което живее в Лондон. Ще те връхлетят митичните същества НАВИ. Темата „С шапка невидимка в чудния свят на растенията" те запознава с МАНДАРИНКАТА. Чети „С шапка и перо в чудния свят на птиците". Там приятелите ни отorel1 Българското дружество за защита на птиците представят ЦАРСКИЯТ ОРЕЛ. Малчуганите научават как се шие ПЪЛНЕЖЕН БОД. Техники в бродерията ни показват директно от „Коутс България". Ще узнаеш историята на с.ЛЪКИ. На картата ще откриеш с.ДЕЛЧЕВО. Екскурзията с az sam bulg те води в гр.ЗЛАТОГРАД. Текстът е придружен с плакат, в средата на списанието, което се върти. В рубриките „Хоби" и „Цветно приложение" са свежите идеи за свободното време... Компютърен маниак ли си? Твоята тема е „60 СЕКУНДИ". Авторът й, Знайко Многознайко, представя най-известната компютърна фамилия и понеже нещата вече са сложни, попълва с думи своя първи компютърен речник. И разказва все по-увлекателно за компютрите. Приятелят му, Рошльо, е амбициран да го догони. Пише за Международният китарен фестивал в Кюстендил. Чуди се над загадката си с букви. Научил е и за Нобеловите награди и разказва ли разказва. А в авторската си тема – „МУЗИКАЛНИ ЗАГЛАВИЯ" представя композитора ПАНАЙОТ ПИПКОВ. В рубриката „Аз мога, а ти можеш ли?" са резултатите от РАДИО ИГРАТА. Знайко и Рошльо са любимците на редакцията. Веселят ни със щуротиите си. Спорят. Още не са избрали любима рисунка – СЛЪНЦЕ. А вече стартира седмото издание на конкурса „Нарисувай ми слънце" с изненада за любителите на перото.
Всички знаят, че и 52-и брой не се намира в търговската мрежа!!! Затова пък с талон от списанието можеш да си го поръчаш. И да го получиш навсякъде у нас и в чужбина. Абонаментът включва най-различни варианти за поръчка. Знаеш как да се абонираш, нали?!