Covers 53-1„Патиланци" нахлуват в „Усмихландия" с весел смях и и забавления! А заедно с тях на крилатите страници от новия брой на списание az sam bulg са чудноватите изненади. Примамливо закачливи, хлапетата са във „Веселия слънчопарк". Така е озаглавна рисунката, на корицата. Авторката й е Елица Ганева от гр. София – носителка на 1ва награда в категорията „Най-нестандартна техника", от петото издание на конкурса „Нарисувай ми слънце", през 2012г.

Оригиналът й може да се види в галерията ма конкурса, инсталирана на сайта www.bulgarche.eu. Визията й за корицата е дело на Константин Златков. Веселяците, художници, водят малките и по-големи читатели при знанието и представят пъстра колекция от загадки, пътеписи, стихотворения, приказки, вълнуващи разкази, уникални изработки. И вeликолепното предизвикателство към малките и по-големите сръчковци и рисувачи – седмият сезон на конкурса „Нарисувай ми слънце" с нов дял литературния конкурс – „Детство мое"! Има нови четива за експериментаторите и пътешествениците. В рубриката „Инфо" пишем за учените, композиторите, художниците и забележителните исторически личности и места. 1205И за българските съкровища.Какво ли сме подбрали за теб, приятелю, в новия 53 брой на списанието за малки и пораснали деца? На кориците е поезията на Васил Попович, заедно с нова рубрика, подготвена от поета Атанас Звездинов, озаглавена „Знай ги наизуст". „Полско цвете " и „Утро" са интересни за Малчуганите, но ще ги прочетат и Юношите. Стихове от кориците ни звучат в ефира на Националното Радио. Деца четат поезия в ирата, в съботното предаване „Закуска на тревата". Регистрират се сами. Просто е като детска игра! Включват се в радио ефира и се забавляват наистина. Изберат ли пък любима рубрика, посещават и театрална постановка, в Столичния Младежкия театър „Николай Бинев".
Момиче или момче, щом четеш и се ровиш, от двете страни на плаката ще откриеш нова изненада в „Игра по страниците". Загадката е свързана със стихотворение от КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ. Мечтателят у теб търси разлики и се запознава с художника КОНСТАНТИ ЩЪРКЕЛОВ. Интересна е статията за Първата стихосбирка на поета Константин Велчиков – изпратена от къщата музей в родния му град Пазарджик. Има и нови ИГРИ за знание. Попълваш ли ЛЕКСИКОНА? В броя има специален – за художници. Ако в него липсва въпрос потърси го на сайта, пиши, изпрати ни отговорите си... Очаква те и новата серия игри в „Голямо междучасие", за предстоящи забавления през есента, в училище. Празници и именни дни има през цялата година! За да поздравиш близките си, навреме, чети календара илюстриран с икони. В него ще откриеш бележити дати и кръгли годишнини. В темата „Патронът на моето училище" разказваме за МАРИН ДРИНОВ. С кръгове и елипси рисуваме ПРАСЕНЦЕ. Цветът в лексикона е ЖЪЛТ. Оттам се подават прекрасните ГЕРГИНИ. Най-сетен ще се запознаеш митичните МАГЬОСНИЦИ. Темата „С шапка невидимка в чудния свят на растенията" те запознава с ЛЕШНИЦИТЕ. Чети „С шапка и перо в чудния свят на птиците". Там приятелите ни от Българското дружество за защита на птиците представят pelikanКЪДРОГЛАВИЯ ПЕЛИКАН. По-СРЪЧНИТЕ научават как да си направят БРОДИРАНИ ПЛАТНЕНКИ. Техники в бродерията ни показват директно от „Коутс България". Ще узнаеш историята на с.СТОБ. На картата ще откриеш с.КРУПНИК. Екскурзията с „Аз съм БЪЛГАРЧЕ" те води в ПЕЩЕРАТА СНЕЖАНКА. Текстът е придружен с уникален плакат, в средата на списанието, което се върти. В рубриките „Хоби" и „Цветно приложение" са свежите идеи за свободното време... „60 СЕКУНДИ" е за компютърните маниаци. Авторът й, Знайко Многознайко, представя най-известната компютърна фамилия. Приятелят му, Рошльо, е амбициран да го догони. Пише за първият Нобелов лауреат. Чуди се над загадката си с букви. А в авторската си тема – „МУЗИКАЛНИ ЗАГЛАВИЯ" представя ГОЛЕМИЯТ ПРИЯТЕЛ НА ДЕЦАТА – композиторът – АЛЕКСАНДЪР ЙОСИФОВ. В рубриката „Аз мога, а ти можеш ли?" са резултатите от РАДИО ИГРАТА. Знайко и Рошльо с инетерес поемат на пътешствие до ХАДЖИДИМОСКИЯ МАНАСТИР. Веселят ни със щуротиите си. Спорят. И рисуват за да се включат в седмото издание на конкурса „Нарисувай ми слънце".
Новият ни 53-и брой не се намира в търговската мрежа!!! Затова пък с талон от списанието можеш да си поръчаш едно списание или цял абонамент. И да го получиш навсякъде у нас и в чужбина. Можеш да избереш сред няколко различни варианта.
Знаеш как да се абонираш, нали?!