Сдружение за български семейни ценности, традиция и култура „БЪЛГАРЧЕ” стартира ПРОЕКТ „Изграждане на независима мрежа от представители–разпространители на списание „Аз съм българче“ в страната“.

Целта ни е осигуряване на равен достъп за децата и юношите в Родината ни до информацията публиквана в списанието, както до възможностите за участие в проектите на Сдружение „БЪЛГАРЧЕ” – Радиоигра „Деца четат поезия в ефира на БНР“ и Национален конкурс „Нарисувай ми слънце“.

За целите на проекта редакцията на изданието разкрива възможност пред организациите членове на НМД да се включат в разпространението на списание „Аз съм българче“ като регионални представители на изданието в населените места, където те работят. На всички желаещи да разпространяват дестко-юношеската медия предлагаме  20% отстъпка от коричната цена(5.97 с вкл. ДДС) с цел подпомагане фондонабирането на Фондациите и Сдруженията, които работят по проекти насочени към  децата у нас.

Днес излиза от печат бр, 59 на списанието. На Ваше разположение е и част от тиража на новите издадени през 2015 г. броеве на списанието.

Можете да се включите като се заемете да разпространите минимум 5 списания от новия 59 бр.  и определен от Вас брой от издадените през тази година бр.56-и, 57-и, 58-и. В прикачен файл ще намерите предложение за поръчка на цялата ни колекция, и по-подробно представяне на изданието, както и каталог на ключовите публикации в детско-юмошеската медия.

Очакваме завката Ви на редакционния e-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. до 24 юли.

За афиширане на проекта на сайта ни  www.bulgarche.eu ще бъде инсталирана карта на България, на която, след посочения за подаване на заявките срок, ще означим всички организации-разпространители на изданието в съответните населени места.

Моля, тези от Вас, които решат да продкрепят проекта ни заедно със заявката си( в свободен текст) за включване в проекта да изпратят точен пощенски адрес, телефон за връзка и лого на своята организация.

Ние работим основно по списването и издаването на детско-юношеското образователно списание „Аз съм българче“. Проектът стартирахме през 2008 г. Реализираме го до момента с лични средства и дарения от страна на екипа пишещ и подготвящ материалите за изданието. Предвид спецификата на списанието разпространителите у нас не проявяват интерес към него, понеже е насочено към децата и техните семейства и „му липсват“ скандални новини и „жъли публикации“.

Следваме мисията си – да внесем необходимата доза култура във възпитанието на децата и юношите у нас. Да предадем посланията на предците ни, съхранени във фолклора и традицията ни, на идните поколения. И чрез детската образователна медия да предоствим на наследниците си примери от културата, историята и постиженията на българския дух.

Вярваме, че реализацията й създадава самочувствие у момчетата и момичетата, които днес растат в Родината ни. И им помага да изградят личността си многостранно, подкрепени от неизчерпаемото ни културно-историческо наследство.

Списание„Аз съм БЪЛГАРЧЕ” е единствено по рода си на българския пазар от 2008г. От 2012г. обемът на изданието  включва 48 страници, а списанието е с двумесечна периодичност.

Публикациите ни са уникална възможност за читателите, техните родители и  преподаватели да приложат новости и съвременни теории за създаване и развитие на ученическия колектив, чрез екипна работа, в часовете на класа и в извънкласно дейности  на територията на училище и центровете за работа с деца. Варианти затова предлагаме в статиите:„Игра с шестте цветни шапки”, „Митичните същества в българския фолклор”, Игра с думи от архаичния речник „От скрина на баба и дисагите на дядо“, „Буквите на Рошльо“,  и „С шапка невидимка в чудния сват на растенията”. Новост през 2014 г. са публикаците в темите „С шапка и перо в чудния свят на птиците“ и  „Бродерия за начинаещи“. И обединените под заглавието „Голямо междучасие“ – игри и забавления, заедно с въпроси зададени на училищния психолог. С първия брой през 2015г., съвместно с инициативата „Изплети топлина“ стартира и нова тема „Техники на плетене“. Другата новина са публикациите по темата „Най-важните финансови уроци за всяко дете“.

Розалина Златкова – член на УС и

                                                                                        съпредседател на СБСЦТК,„БЪЛГАРЧЕ”.