Днес на 12.04.2011 (вторник), в 144 СОУ „Народни будители” - гр. София, ученици и учители четат заедно списание „Аз съм българче”. Началният час на събитието за първата смяна е 9.20 часа, а за втората – 15. 20. При отворени врати на класните стаи осемстотинте деца от двете смени в  училището прочетоха по една статия от детското образователно издание. В ръцете им  попаднаха всичките 29 броя на списание „Аз съм българче”, за да се запознаят с материал, избран предварително от преподавателите им.

Ние, организаторите, стартираме този турнир, за да поощрим децата. Да им припомним какво е удоволствието да четеш. И да научаваш. А после да се състезаваш с наученото и да печелиш награди.

Условията за участие са на сайта на Сдружение „Българче” www.sdrujenie-bulgarche.info.

Идеята ни е да се включат в подобно четене още  700 училища от цялата страна.

 

Всички момчета и момичета от 144-то СОУ в деня на четенето похапнаха от вкусните бисквити „Финес”. И си тръгнаха с подарък от редакцията – 1-и брой на списание „Аз съм българче”. za_Finess2P1030086

Организатор на турнира е редакцията ни. А  от Сдружение за български семейни ценности, традиция и култура „Българче” са и дарените 800 списания - на обща стойност 3160 лв,

Турнирът беше открит в 9,20 ч. сутринта в първа смяна от кмета на район  „Младост”- г-н Петко Дюлгеров, в присъствието на началник отдел образоване Анелия Станева.

Днес 12 април започна едно уникално четене. Присъединете се!

 

 

 

 

{pgslideshow id=10|width=640|height=480|delay=1500|image=L}