az sam bulg Днес е международния ден на жената! Отбелязваме го с новини за българските майки, учителки и общественички по света!balgarka na godinata2011

В навечерието на международния ден на жената, 8 март, в Националната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий" се състоя тържествена церемония по повод удостояване с отличието „Българка на годината 2011" на името на Света Злата Мъгленска. Призът е на Държавната агенция за българите в чужбина и се връчва за трета поредна година.

С него се отдава почит на наши сънароднички в чужбина за съществен принос в опазването на националната идентичност сред българските общности, за значими културни и благотворителни инициативи, посветени на България.

Наградата „Българка на годината" за 2011 г. бе връчена на г-жа Петя Цанева - основател на първото българско неделно училище „Св. Иван Рилски" в Мадрид.

Със специална грамота и плакет за активна дългогодишна професионална и обществена дейност бяха отличени г-жа Снежана Симеонова, директор на гимназия "Св. Св. Кирил и Методий" в Димитровград, Сърбия и г-жа Мария Пинти - директор на Городненското училище в Болградски район, Одеска област. Отличията бяха връчени от вицепрезидента на Република България – госпожа Маргарита Попова.

Редакцията на списание „Аз съм българче" поздравява отличените и пожелава на тях и на всички номинирани за наградата българки много здраве и успех!

Изтегли и изпрати поздравителна картичка за празника на мама .