paint_grapespile

КАКВО ПРАЗНУВАМЕ ДНЕС? На 1-и февруари отбелязваме Трифон Зарезан. Според фолклорния календар/Н.Ников/ на предците ни това е първият пролетен празник и е Ден на лозари, градинари и кръчмари. Разкопават се на този ден лозите, поливат се корените им с червено вино, на четири места – колкото са посоките на света, захранва се с хляб, поръсва се с пепел и се отрязват 3 пръчки от лозята. Благославят ги, хапват и се веселят до късни нощи...

А знаете, че лозарството е традиционен поминък по нашите земи. И че вината ни са едни от най-вкусните в света. Стига да не се прекалява с тях, нали?!

Ако си любопитен, кои са именниците в днешния ден, прочети и другите публикации за празника от колекцията на списанието. И следи информацията тук, за да научиш какви са останалите теми и игри в новия ни брой.

Изживей незабравими мигове със своето списание, заедно с приятелите си. Без значение дали си малък или пък си по-голям, можеш да се възползваш от новото ни предложение. Ти вече познаваш изданието. Четеш го с удоволствие и сигурно можеш да се похвалиш с него на приятелите си. Ако някой от тях се абонира по твоя препоръка ще те наградим с един брой от колекцията ни (от бр.1 до бр.37 вкл. по избор). Абонаментът за списание „ Аз съм българче" през 2012г. поръчан през сайта ни е с най-изгодната цена. Струва само 29.60лв. – за цялата година. Ние го доставяме по пощата за наша сметка. Какви са другите възможности и на какви цени ги предлагаме ще откриеш в талона за абонамент подвързан в списанието.

„Доведи приятел – абонат и спечели награда!"

Открий своето списание „Аз съм българче"!

Научи как да обичаш България!