rekonstrukcia FПредложение за членство

от Сдружение за български семейни ценности, традиция и култура „Българче”

Булстат 175371485  Седалище и адрес на управление:

гр. София ул. „Самодивско изворче“ 6 ателие 3Б

Уважаема госпожо/Уважаеми господине,

предоставяме Ви възможност да членувате в НПО ни организация.

Приемаме за членове физически и юридически лица - целогодишно. Членството е платено. Годишният членски внос за граждани е 12.00 лв. за фирми 24.00лв.  За вноскта издаваме фактура или удостоверение за дарение – по избор.  Плащане на членския внос - с банков превод, пощенси запис, паричен превод по куриер или др.

Сдружение „Българче” е основано на Учредително събрание 10.07.2007 г. Официалната регистрация е получена на 26.07.2007 г/ с Ф.Д 12386/ 2007г. на СГС. Реално дейността на Сдружение „Българче”  стартира на 15.06.2008 г. , с решение за издаване на списание „Аз съм българче“.

От създаването си до днес работим с доброволен труд за постигане целите на Сдружението. Издаваме и разпространяваме списание „Аз съм българче“ от 2008 г.. Колекциите „Прочети и поиграй“ със списание „Аз съм българче“ от 2016 г. до края на 2019. И колекциите „За моето ХОБИ“ през 2020 г.

 

Популярни проекти: „Нарисувай ми слънце“ – национален конкурс за рисунка; Радио-игра „Деца четат поезия в ефира на БНР“; „Патронът на моето училище е жив и днес в сърцата на последвателите си”; Дамски клуб „Приятели на Българче“; Работилница по творческо писане „Златното моливче““ – занимания с литературни игри за деца и юноши в училищна възраст; „Познатите – непознати народни будители“ и реКОНСТРУКЦИЯ на ДеТсТвОтО.

За нас

 • Мисията ни: Да познаваме, съхраняваме и развиваме българската култура, бит и традиции.
 • Визията ни: създадаваме самочувствие у момчетата и момичетата, на възраст от 6 до 16 години, които растат днес в Родината ни и зад границите ѝ. Чрез познание за неизчерпаемото ни културно-историческо наследст-во изграждаме личността им многостранно. Подкрепяме таланти в областта на изобразителното изкуство и творческото писане.

По Устава на нашата НПО нови членове се приемат от Общо събрание. То се свиква веднъж или два пъти годишно.

 

Права на членовете на Сдружение „Българче“:

 1. Да се включват в настоящите проекти и в Общото събрание на Сдружението.
 2. Да инициират нови, в реализацията на които имат желание и капацитет да участват с личен труд – доброволно или срещу заплащане.
 3. Да съдействат за набиране на дарения.
 4. Да получат колекция от списания „Аз съм българче“ – по избор – с 50 % отстъпка от стойността ѝ.
 5. Да популяризират сред своите приятелски и социални кръгове дейностите и проектите на Сдружение „Българче“.
 6. Да предлагат нови членове на Сдружението.
 7. Веднъж годишно да участват в тематична среща на членове ни.
 8. Да предлагат партньорства с фирми и организации, с мисия и цели близки до тези на Сдружението.
 9. Да предлагат и организират срещи, проучвания по интересни теми и въпроси  с част или всички членове на Сдружение „Българче“. И посещения на фестивали, публични събития, кръгли маси, концерти и др.
 10. Да получават месечен бюлетин за предстоящи дейности и стартиращи проекти.
 11. Да участват без такса-включване в проекти, където това е изрично описано.
 12. Да прекратяват членството си по желание с предложение до УС.

Уважаема госпожо/ Уважаеми господине, ако идеите и проектите на нашата неправителствена организация Ви допадат, може да заявите в писмен вид своето желание да се присъедините към нея. Пишете ни на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..  Направете го в свободен текст – с кратка информация за Вас и мотивите Ви да членувате в организацията ни. Получим ли писмото Ви, УС ще разгледа  кандидатурата Ви. След одобрение, уточняваме начин за заплащане на членския внос – удобен за Вас. В рамките на 5 работни дни след получаване на годишната вноска изпращаме по ел.поща членската карта. Оригиналът ще Ви връчим лично на следващо събитие.

УС на Сдружение за български семейни  ценности, традиция и култура „Българче“